Cevizli Baklava Tarifi
Cevizli Baklava tarifi: Cevizli Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Cevizli Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1/3 su bardağı su
- 3,5 - 4 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/4 adet limonun suyu
İçi için:
- 300 gram ceviz içi (iri çekilmiş)
Açmak için:
Araları için:
- 250 gram eritilmiş tereyağı
Cevizli Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç hamurun tüm malzemelerini derin bir kabın içerisine alın.
- Üzerine un ilave ederek yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Eksik kalırsa un ilave edin.
- Elde ettiğiniz hamuru nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin.
Cevizli Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetin ılık, baklavanın sıcak olmasına özen gösterin. Yufkaları tek tek açmak yerine birkaç tanesini üst üste koyarak da açabilirsiniz.
Cevizli Baklava tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yanına kaymak ya da dondurma ilave edebilir, o şekilde servis edebilirsiniz.