Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi

Cevizli Ayva Tatlısı

Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi

Cevizli Ayva Tatlısı tarifi: Cevizli Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 100 gram kaymak
  • 100 gram ceviz içi

Cevizli Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyun ve yarıdan ikiye bölün.
  • Ayvaların çukur kısımları üste gelecek şekilde yassı bir tencereye dizin.
  • Ayvayı bölerken artan çekirdekleri de renk versin diye tencereye koyun.
  • 1 su bardağı şekeri ayvaların çukurlarına paylaştırın.
  • Üzerlerine su gezdirip ocakta çatal batacak kıvama gelene kadar pişirin.
  • Pişen ayvaları fırın kabına alın ve şurup haline gelmiş şekeri çukurlara doldurun.
  • Önceden 250 derece ısıtılmış fırında, fırın kapağı az aralık şekilde bir saat pişirin.
  • Bir saat sonra ısıyı kapatarak fırının içinde soğumaya bırakın. Ardından servis edin.

Cevizli Ayva Tatlısı tarifi için servis önerisi

Dilerseniz yanına dondurma da ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025