Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi
Cevizli Ayva Tatlısı tarifi: Cevizli Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Cevizli Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet ayva
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 100 gram kaymak
- 100 gram ceviz içi
Cevizli Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaların kabuklarını soyun ve yarıdan ikiye bölün.
- Ayvaların çukur kısımları üste gelecek şekilde yassı bir tencereye dizin.
- Ayvayı bölerken artan çekirdekleri de renk versin diye tencereye koyun.
- 1 su bardağı şekeri ayvaların çukurlarına paylaştırın.
- Üzerlerine su gezdirip ocakta çatal batacak kıvama gelene kadar pişirin.
- Pişen ayvaları fırın kabına alın ve şurup haline gelmiş şekeri çukurlara doldurun.
- Önceden 250 derece ısıtılmış fırında, fırın kapağı az aralık şekilde bir saat pişirin.
- Bir saat sonra ısıyı kapatarak fırının içinde soğumaya bırakın. Ardından servis edin.
Cevizli Ayva Tatlısı tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yanına dondurma da ekleyebilirsiniz.