Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi

Cevizli Ayva Tatlısı

Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi

Cevizli Ayva Tatlısı tarifi: Cevizli Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük boy ayva
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Cevizli Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak ayvaları yıkayıp soyalım ve ikiye ayıralım.(Kabukları kenara ayıralım.)
  • Ortalarında ki çekirdekleri çıkarıp kenara ayıralım ve ayvaların orta beyaz kısımlarını çıkarabildiğimiz kadar çıkaralım.
  • Ayvaları pişirme tenceresine alalım ve boşluklara kabukları ve çekirdekleri serpelim.
  • Her yarım ayvanın üzerine ayrı ayrı 1 Türk kahvesi fincanı toz şekeri dökelim.
  • Karanfilleri ve çubuk tarçını da ekleyelim.
  • Son olarak suyunu ve biraz suda açtığımız gıda boyasını da ekleyip, kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
  • Üzerini istediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.(Kaymak çok yakışıyor.) Afiyet olsun.

Cevizli Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Ayvanın çekirdeklerini atmayın. Dilerseniz gıda boyası kullanamayabilirsiniz. Toz gıda boyasını aktarlarda bulabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025