Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi
Cevizli Ayva Tatlısı tarifi: Cevizli Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Cevizli Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy ayva
- 4 kahve fincanı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- 4-5 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
Cevizli Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak ayvaları yıkayıp soyalım ve ikiye ayıralım.(Kabukları kenara ayıralım.)
- Ortalarında ki çekirdekleri çıkarıp kenara ayıralım ve ayvaların orta beyaz kısımlarını çıkarabildiğimiz kadar çıkaralım.
- Ayvaları pişirme tenceresine alalım ve boşluklara kabukları ve çekirdekleri serpelim.
- Her yarım ayvanın üzerine ayrı ayrı 1 Türk kahvesi fincanı toz şekeri dökelim.
- Karanfilleri ve çubuk tarçını da ekleyelim.
- Son olarak suyunu ve biraz suda açtığımız gıda boyasını da ekleyip, kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
- Üzerini istediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.(Kaymak çok yakışıyor.) Afiyet olsun.
Cevizli Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Ayvanın çekirdeklerini atmayın. Dilerseniz gıda boyası kullanamayabilirsiniz. Toz gıda boyasını aktarlarda bulabilirsiniz.