Cevizli Aypare Tarifi
Cevizli Aypare tarifi: Cevizli Aypare için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Aypare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Cevizli Aypare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 125 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/2 adet limon
Cevizli Aypare tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbeti hazırlıyoruz, şeker ve suyu tencereye alıp, kaynamaya başlayınca içine yarım limonu sıkmadan bütün şekilde koyuyoruz ve on dakika kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurma kabına, tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu alarak, iyice karıştırıyoruz.
- Un, irmik, kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz.
- En son sirke ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
- Hamuru 5 parçaya ayırıp, her birini uzun bir rulo gibi yuvarlayarak üzerine elimizle bastırıyouz.
- Yuvarlak bir kalıp veya çay bardağı ağzı ile yarım ay şeklinde kesiyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıt serip, diziyoruz ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkınca, soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
Cevizli Aypare tarifinin püf noktası nedir?
Sirkeyi kıyır kıyır olması için kullanıyoruz. Eğer varsa fırının turbo ayarında pişiriyoruz.