Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cevizli Aypare Tarifi

Cevizli Aypare

Cevizli Aypare Tarifi

Cevizli Aypare tarifi: Cevizli Aypare için gerekli malzemeler nelerdir? Cevizli Aypare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cevizli Aypare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin:

  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1/2 adet limon

Cevizli Aypare tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlıyoruz, şeker ve suyu tencereye alıp, kaynamaya başlayınca içine yarım limonu sıkmadan bütün şekilde koyuyoruz ve on dakika kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz.
  • Yoğurma kabına, tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu alarak, iyice karıştırıyoruz.
  • Un, irmik, kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz.
  • En son sirke ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
  • Hamuru 5 parçaya ayırıp, her birini uzun bir rulo gibi yuvarlayarak üzerine elimizle bastırıyouz.
  • Yuvarlak bir kalıp veya çay bardağı ağzı ile yarım ay şeklinde kesiyoruz.
  • Tepsiye yağlı kağıt serip, diziyoruz ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İlk sıcağı çıkınca, soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.

Cevizli Aypare tarifinin püf noktası nedir?

Sirkeyi kıyır kıyır olması için kullanıyoruz. Eğer varsa fırının turbo ayarında pişiriyoruz. 


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025