Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama Tarifi

Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama

Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama Tarifi

Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama tarifi: Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama için gerekli malzemeler nelerdir? Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları yıkayın ve enine dilimledikten sonra ince ince doğrayın. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve zeytinyağını aldığınız bir tavaya alıp, soğanlar pembeleşene dek kavurun.
  • Kavurduğunuz soğanların üstüne kabakları alın ve kabaklar yumuşayıp sularını salana dek pişirmeye devam edin.
  • Kabaklar iyice yumuşadıktan sonra bir servis tabağına alın ve soğumalarını bekleyin.
  • Hazırladığınız sarımsaklı süzme yoğurtla kabakları güzelce karıştırın.
  • Üstü için tavada kızdırdığınız zeytinyağında cevizleri kavurun ve tam altını kapatırken kırmızı biberi de ekleyip kavurun.Hazırladığınız yoğurtlu kabakların üstüne gezdirin ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025