Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama Tarifi
Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama tarifi: Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama için gerekli malzemeler nelerdir? Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç ceviz içi
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Ceviz Soslu Kabak Yoğurtlama tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayın ve enine dilimledikten sonra ince ince doğrayın. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve zeytinyağını aldığınız bir tavaya alıp, soğanlar pembeleşene dek kavurun.
- Kavurduğunuz soğanların üstüne kabakları alın ve kabaklar yumuşayıp sularını salana dek pişirmeye devam edin.
- Kabaklar iyice yumuşadıktan sonra bir servis tabağına alın ve soğumalarını bekleyin.
- Hazırladığınız sarımsaklı süzme yoğurtla kabakları güzelce karıştırın.
- Üstü için tavada kızdırdığınız zeytinyağında cevizleri kavurun ve tam altını kapatırken kırmızı biberi de ekleyip kavurun.Hazırladığınız yoğurtlu kabakların üstüne gezdirin ve servis edin.