Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çeşnili Yumurta Dolması Tarifi

Çeşnili Yumurta Dolması

Çeşnili Yumurta Dolması Tarifi

Çeşnili Yumurta Dolması tarifi: Çeşnili Yumurta Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Çeşnili Yumurta Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çeşnili Yumurta Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/2 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Çeşnili Yumurta Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları kaynar suda yaklaşık 4- 5 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  • Bir kaşık yardımıyla yumurta sarılarını çıkartıp, ayrı bir kaseye alın. Ortadan ikiye bölünmüş, içi boş yumurta aklarını servis tabağına yerleştirin.
  • Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Yumurta sarılarını çatal yardımıyla ezin. Kıyılmış yeşillikler, krema, hardal, toz kişniş, tuz ve karabiber ile karıştırın.
  • Sıkma torbasına aldığınız yumurta sarılı karışımı, yumurta aklarının ortasına doldurun.
  • Çok kısa bir sürede hazırlanan bu lezzeti ve pratik tarifi arzu ettiğiniz yeşillik ve kahvaltılık söğüş sebzeler yanında bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Çeşnili Yumurta Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtaları katı bir hal alana kadar haşlamaya dikkat edin. Çatlamaması için; oda ısısında beklettiğiniz yumurtaları sirkeli ve tuzlu kaynar suda haşlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025