Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çeşnili Ekmek Tarifi

Çeşnili Ekmek

Çeşnili Ekmek Tarifi

Çeşnili Ekmek tarifi: Çeşnili Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çeşnili Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çeşnili Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal taze kekik
  • 6-7 adet siyah zeytin
  • 3-4 adet kuru domates
  • 1 diş sarımsak

Çeşnili Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  • Hamuru oda sıcaklığında en az 1 saat dinlendirerek mayalanmasını sağlayalım.
  • Mayalanan hamuru fırın kabına eşit şekilde yerleştirerek üzerine çatalla delikler açalım.
  • Üzeri için sarımsağı ve kurutulmuş domatesi küçük küçük doğrayarak ayrı bir kaba alalım. Taze yeşillikleri ve zeytinleri de aynı kaba koyalım.
  • Üzerine zeytinyağı dökerek harcı iyice karıştıralım. Arzu ederseniz harcın içine kırmızı toz biber katarak hamura biraz renk verebilirsiniz.
  • Hazırladığımız harcı eşit olarak hamurun üzerine dökelim. Ve fırına verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamurun inceliğine göre 10-20 dakika arasında pişecektir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025