Çeşnili Ekmek Tarifi
Çeşnili Ekmek tarifi: Çeşnili Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çeşnili Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çeşnili Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dal taze kekik
- 6-7 adet siyah zeytin
- 3-4 adet kuru domates
- 1 diş sarımsak
Çeşnili Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
- Hamuru oda sıcaklığında en az 1 saat dinlendirerek mayalanmasını sağlayalım.
- Mayalanan hamuru fırın kabına eşit şekilde yerleştirerek üzerine çatalla delikler açalım.
- Üzeri için sarımsağı ve kurutulmuş domatesi küçük küçük doğrayarak ayrı bir kaba alalım. Taze yeşillikleri ve zeytinleri de aynı kaba koyalım.
- Üzerine zeytinyağı dökerek harcı iyice karıştıralım. Arzu ederseniz harcın içine kırmızı toz biber katarak hamura biraz renk verebilirsiniz.
- Hazırladığımız harcı eşit olarak hamurun üzerine dökelim. Ve fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamurun inceliğine göre 10-20 dakika arasında pişecektir. Afiyet olsun.