Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi
Çeşmi Nigar Çorbası tarifi: Çeşmi Nigar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Çeşmi Nigar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çeşmi Nigar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 1 adet  soğan
 - 1 yemek kaşığı  un
 - 1/2 çay bardağı  zeytinyağı
 - 1 su bardağı  kırmızı mercimek
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber (arzuya göre)
 - 5 su bardağı  su (yaklaşık)
 
Terbiyesi için:
- 1 adet  yumurt sarısı
 - 2 çay bardağı  süt
 - 1/2 adet  limonun suyu
 
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı  tereyağı
 - 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı  pul biber
 - 1 çay kaşığı  nane
 - 1 tatlı kaşığı  salça (dilediğiniz türde)
 
Çeşmi Nigar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını koyduğunuz tencereyi orta-kısık ateşe alarak ısıtın.Soğanı rendeleyin veya küp küp doğrağın, tencereye ekleyerek hafifçe kavurmaya başlayın.
 - Soğanlar şeffaflaşıp sarı bir renk almaya başladığında unu ilave edip kavurmaya devam edin.Mercimekleri güzelce yıkayın, süzün ve ardından tencereye ekleyerek bir tık kavurun.
 - Üzerine suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakın.
 - Mercimekler haşlanıp yumuşadıktan sonra tenceredeki çorbayı blenderdan geçirin.
 - Bir kasede yumurta, limon suyu ve sütü malzemeler birleşinceye kadar çırpın ve terbiyesini hazırlayın.
 - Ocaktaki çorbadan biraz alarak terbiyenin içine azar azar ekleyin. Terbiye hafif ılıklaştığında karıştırarak tenceredeki çorbaya ekleyin ve ocağın altını en kısık ayara getirin.
 - Hafifçe kaynattıktan sonra altını kapatın ve ocaktan alın. Tuz ve baharat oranını kontrol edin, gerekli görürseniz takviye yapın.Servis etmeden önce üzerine dökmek için bir tavada tereyağı ve zeytinyağını hafifçe yakın, içine salça, pul biber ve naneyi ekleyin.
 - Baharatlı yanık tereyağını servis edeceğiniz çorba üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!