Çeşit Çeşit Meze Tarifi
Çeşit Çeşit Meze tarifi: Çeşit Çeşit Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Çeşit Çeşit Meze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Çeşit Çeşit Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lahana yoğurtlaması için:
- 2 kase süzme yoğurt
- 1 su bardağı lahana (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 avuç ayıklanmış nar
Bal kabaklı yoğurt için:
- 1 ince dilim bal kabağı
- 1 dal ada çayı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
Mısır ve yeşil mercimekli garnitür için:
- 1 kahve fincanı mısır
- 1 kahve fincanı yeşil mercimek
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 tutam nane
Tatlı patates mezesi için:
- 1 adet küçük boy patates
- 1 tutam cajun baharatı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam maydanoz
Ispanaklı, buğdaylı yoğurt için:
- 20 dal ıspanak
- 1/2 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam pul biber
Biberli yoğurt için:
- 1 avuç ceviz
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet küçük boy kapya biber
Çeşit Çeşit Meze tarifi nasıl yapılır?
- Lahana yoğurtlaması için: doğranmış lahanayı zeytinyağında tuz ekleyerek dirilikleri gidene kadar kavuralım. Soğuyunca mayonezle karıştırılmış süzme yoğurtla buluşturalım ve narla süsleyelim.
- Bal kabaklı yoğurt için: bal kabaklarını dilimleyip ada çayı, biraz tuz ve zeytinyağı ile harmanlayıp fırınlayalım. 200ºde 10 dakika yeterli.
- Sonra bal kabaklarını tavaya alıp zeytinyağı, soğan, sarımsak ve salçayla soteleyelim.
- Sotelenen kabakları blenderdan geçirip süzme yoğurtla karıştıralım. Maydanozla ya da istediğiniz şekilde süsleyip servis edelim.
- Mısır ve yeşil mercimekli garnitür için: mısır ve yeşil mercimeği haşlayalım, tuz ekleyelim ve soğutalım.
- Süzme yoğurt ve labneyi karıştıralım, yeşil mercimek ve mısırla harmanlayalım. Üzerine hardal gezdirelim. Nane ile servis edelim.
- Tatlı patates mezesi için: yerli tatlı patatesi( yoksa normal patates de olur) halka halka doğrayalım; kajun, tuz, zeytinyağı ile çeşnilendirelim ve fırına atalım.
- Tabanı için süzme yoğurt ve maydanozu karıştıralım. Pişip soğuyan patatesleri yoğurt tabanın üzerine alalım ve maydanoz ile servis edelim.
- Ispanaklı, buğdaylı yoğurt için: ıspanakları yağda soteleyelim, haşlanmış aşurelik buğday ile harmanlayalım, sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp pul biber ile servis edelim.
- Biberli yoğurt için: süzme yoğurt, ceviz, ezilmiş sarımsak, bolca kimyon ve tuzu karıştıralım. Tereyağında, ince doğranmış kırmızı kapya biberi ve 3-4 acı minik biberi kızdıralım. Yoğurt tabanın üzerine dökelim. Afiyetler olsun.
Çeşit Çeşit Meze tarifinin püf noktası nedir?
baharatlarını ve süslemelerini zevkinize göre değiştirebilirsiniz pek tabii.