Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cernia (Lagos Buğulama) Tarifi

Cernia (Lagos Buğulama)

Cernia (Lagos Buğulama) Tarifi

Cernia (Lagos Buğulama) tarifi: Cernia (Lagos Buğulama) için gerekli malzemeler nelerdir? Cernia (Lagos Buğulama) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cernia (Lagos Buğulama) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 180 gram fileto lagos balığı
  • 15 gram siyah zeytin
  • 3 gram kapari çiçeği
  • 3 gram maydanoz
  • 15 gram balık suyu
  • 15 gram sebze suyu
  • 20 gram tere
  • 5 gram küçük boy kalamar
  • 30 gram cherry domates (uzun, ince yapıda olanlarından)
  • 10 gram sızma zeytinyağı
  • 10 gram beyaz şarap
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Cernia (Lagos Buğulama) tarifi nasıl yapılır?

  • Temizleyip fileto haline getirdiğiniz lagos balığını döküm bir tavada, alt üst edin. Beyaz şarap ekleyip yüksek ısıda çektirin.
  • Ayrı bir tavada çeri domatesleri soteleyin ve kızarmış lagos balığı ile karıştırın. Eşit miktarda sıcak balık ve sebze suyu ekleyin. Hafif ateşte pişirme işlemini sürdürün.
  • Pişmesine 1 dakika kala dört parça küçük boy kalamarı ekleyin. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Tere, kapari çiçeği ve siyah zeytinleri ayrı bir tavada soteleyin. Servis tabağının alt kısmına içinde tere de bulunan yeşil karışımı yapıp kızarmış balığı yerleştirin. Üzerine sosundan gezdirip sıcak olarak servis edin.

Cernia (Lagos Buğulama) tarifinin püf noktası nedir?

Oldukça yırtıcı ve etçil bir balık olan lagos balığını dikkatli bir şekilde temizleyip fileto haline getirdiğinizde pişerken dağılmaması için derisini üzerinde bırakın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025