Çerkez Tavuğu Tarifi
Çerkez Tavuğu tarifi: Çerkez Tavuğu için gerekli malzemeler nelerdir? Çerkez Tavuğu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çerkez Tavuğu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk İçin:
- 1 adet bütün tavuk (haşlanmış)
- 5 su bardağı su
Harcı İçin:
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ceviz içi
- 4 dilim bayat ekmek içi
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için (arzuya göre):
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çerkez Tavuğu tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün.
- Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.
- Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın.
- Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın. Karabiberle tatlandırın.
- Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde didikleyin. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle cevizli karışımı ve bayat ekmek içini karıştırın. Hazırladığınız çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın.
- Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin. Bir tutam doğranmış taze kişniş ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Çerkez Tavuğu tarifinin püf noktası nedir?
Kapağı kapalı kaplarda, buzdolabında saklamaya ve kısa sürede tüketmeye özen gösterin. Ceviz içli karışıma haşladıktan sonra çekirdeklerini çıkardığınız ve küçük parçalar halinde doğradığınız kurutulmuş kırmızı biberler de ekleyebilirsiniz. Ufaladığınız bayat ekmek içlerini sütle ıslayıp suyunu süzdükten sonra da tavuk suyuyla karıştırabilirsiniz.
Çerkez Tavuğu tarifi için servis önerisi
Üzerini kırmızı toz biber ve ceviz parçaları ekleyerek süsleyebilirsiniz.