Çerkez Böreği Tarifi
Çerkez Böreği tarifi: Çerkez Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Çerkez Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çerkez Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 fincan süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 7 adet küçük boy yufka
Çerkez Böreği tarifi nasıl yapılır?
- 7 adet ev yufkasından 3 tanesini iç harcını oluşturmak için rulo haline getirerek ince ince kesiyoruz.
- 3 adet yumurtayı az sıvı yağ ile karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişirdiğimiz yumurtayı ve karabiberi ince ince kestiğimiz yufkaların üstüne ekleyerek harmanlıyoruz.
- Kullanacağımız borcamı yağladıktan sonra 2 adet yufkayı tabana yerleştiriyoruz.
- Her bir yufkayı bir kaseye süt ve yağ koyarak hazırladığımız sosu bir fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Sosladığımız yufkaların üstüne yumurtayla harmanladığımız kesik yufkaları iç harç olarak üstüne döküyoruz ve üstüne her birini soslayarak 2 adet yufka koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.