Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çerkez Böreği Tarifi

Çerkez Böreği

Çerkez Böreği Tarifi

Çerkez Böreği tarifi: Çerkez Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Çerkez Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çerkez Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 fincan süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz
  • 7 adet küçük boy yufka

Çerkez Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • 7 adet ev yufkasından 3 tanesini iç harcını oluşturmak için rulo haline getirerek ince ince kesiyoruz.
  • 3 adet yumurtayı az sıvı yağ ile karıştırarak pişiriyoruz.
  • Pişirdiğimiz yumurtayı ve karabiberi ince ince kestiğimiz yufkaların üstüne ekleyerek harmanlıyoruz.
  • Kullanacağımız borcamı yağladıktan sonra 2 adet yufkayı tabana yerleştiriyoruz.
  • Her bir yufkayı bir kaseye süt ve yağ koyarak hazırladığımız sosu bir fırça yardımıyla sürüyoruz.
  • Sosladığımız yufkaların üstüne yumurtayla harmanladığımız kesik yufkaları iç harç olarak üstüne döküyoruz ve üstüne her birini soslayarak 2 adet yufka koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025