Çerkez Acıkası Tarifi
Çerkez Acıkası tarifi: Çerkez Acıkası için gerekli malzemeler nelerdir? Çerkez Acıkası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kase
Çerkez Acıkası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kahve fincanı süzme yoğurt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber ve pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 bardak dövülmüş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram acı biber salçası
- 1 dilim bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
- 3 diş sarımsak (3 diş)
Çerkez Acıkası tarifi nasıl yapılır?
- Acı biber salçası, yoğurt ve zeytinyağını derin bir kapta iyice karıştırın.
- Karışımın içerisine tüm baharatları ve sarımsağı ilave edip tekrar karıştırın.
- En son tüm karışımın içerisine ceviz ve rendeleğimiz ekmek içini ilave edip iyice özleşene kadar karıştırmaya devam edin.
- Yaptığımız çerkes acıkası servise hazır. Sosumuzu 1 hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Çerkez Acıkası tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurt süzme olmalı, cevizler çok ince değil daha iri dişe gelir şekilde olmalı, 1 ekmek diliminin sadece içinin rende yapılmalı.
Çerkez Acıkası tarifi için servis önerisi
Kahvaltıda herkese küçük sosluklarda ikram edilmesi gerekmektedir.