Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çerkez Acıkası Tarifi

Çerkez Acıkası

Çerkez Acıkası Tarifi

Çerkez Acıkası tarifi: Çerkez Acıkası için gerekli malzemeler nelerdir? Çerkez Acıkası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çerkez Acıkası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kahve fincanı süzme yoğurt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber ve pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 bardak dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gram acı biber salçası
  • 1 dilim bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
  • 3 diş sarımsak (3 diş)

Çerkez Acıkası tarifi nasıl yapılır?

  • Acı biber salçası, yoğurt ve zeytinyağını derin bir kapta iyice karıştırın.
  • Karışımın içerisine tüm baharatları ve sarımsağı ilave edip tekrar karıştırın.
  • En son tüm karışımın içerisine ceviz ve rendeleğimiz ekmek içini ilave edip iyice özleşene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Yaptığımız çerkes acıkası servise hazır. Sosumuzu 1 hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Çerkez Acıkası tarifinin püf noktası nedir?

Yoğurt süzme olmalı, cevizler çok ince değil daha iri dişe gelir şekilde olmalı, 1 ekmek diliminin sadece içinin rende yapılmalı.

Çerkez Acıkası tarifi için servis önerisi

Kahvaltıda herkese küçük sosluklarda ikram edilmesi gerekmektedir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025