Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cepli Poğaça Tarifi

Cepli Poğaça

Cepli Poğaça Tarifi

Cepli Poğaça tarifi: Cepli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Cepli Poğaça nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cepli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 paket yaş maya
  • 5 su bardağı un (aldığı kadar)

Cepli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içine ılık su, süt ve mayayı eritiyoruz.
  • Şeker, yumurta beyazı ve tuzu ilave ediyoruz. 5 dakika kadar bekledikten sonra yavaş yavaş unu ilave ediyoruz.
  • Ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra mayalamaya bırakıyoruz.
  • Yağ yardımıyla hazırladığımız bezeleri yuvarlak açıyoruz. Biraz yağ sürüp ikiye katlıyoruz.
  • Tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Cepli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Mayalama, kapalı bir kabın içinde üzerinde bir bez olacak şekilde olmalı.

Cepli Poğaça tarifi için servis önerisi

Dilerseniz ceplerine domates, peynir veya salam koyabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Cepli Poğaça ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021