Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cepli Poğaça Tarifi

Cepli Poğaça

Cepli Poğaça Tarifi

Cepli Poğaça tarifi: Cepli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Cepli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cepli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısını daha sonra üzerlerine süreceğiz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 kase sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Cepli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaba süt, su, şeker ve mayayı atıp karıştırıyoruz. Ayçiçek yağı, tuz ve yumurta beyazını da ekleyip çatal veya çırpma teliyle güzelce çırpıyoruz.
  • Unu eleyerek karışımımıza yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Yoğunlaşınca yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • 1 saat hamurumuzu oda sıcaklığında üstünü örtüp mayalandırmaya bırakıyoruz. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  • Bezeleri elimizle düzleyip üzerine fırça ile sıvı yağ sürüyoruz. İkiye katlıyoruz. Üst kısmına yine sıvı yağ sürüp, kenar kısımlarından tutup yine ikiye katlıyoruz.
  • Cepli poğaçalarımızı yağlı kağıt serili 2 ayrı tepsiye diziyoruz. Fırça ile poğaçalarımızın üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve mavi haşhaştan serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış alt üst fansız 180 derece fırında her bir tepsiyi 23-25 dakika pişiriyoruz. Soğuyunca ceplerine dilediğimiz malzemeleri doldurup afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025