Cepli Poğaça Tarifi
Cepli Poğaça tarifi: Cepli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Cepli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Cepli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı (sarısını daha sonra üzerlerine süreceğiz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
- 1 kase sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
Cepli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kaba süt, su, şeker ve mayayı atıp karıştırıyoruz. Ayçiçek yağı, tuz ve yumurta beyazını da ekleyip çatal veya çırpma teliyle güzelce çırpıyoruz.
- Unu eleyerek karışımımıza yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Yoğunlaşınca yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- 1 saat hamurumuzu oda sıcaklığında üstünü örtüp mayalandırmaya bırakıyoruz. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
- Bezeleri elimizle düzleyip üzerine fırça ile sıvı yağ sürüyoruz. İkiye katlıyoruz. Üst kısmına yine sıvı yağ sürüp, kenar kısımlarından tutup yine ikiye katlıyoruz.
- Cepli poğaçalarımızı yağlı kağıt serili 2 ayrı tepsiye diziyoruz. Fırça ile poğaçalarımızın üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve mavi haşhaştan serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış alt üst fansız 180 derece fırında her bir tepsiyi 23-25 dakika pişiriyoruz. Soğuyunca ceplerine dilediğimiz malzemeleri doldurup afiyetle yiyebilirsiniz.