Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cepli Poğaça Tarifi

Cepli Poğaça

Cepli Poğaça Tarifi

Cepli Poğaça tarifi: Cepli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Cepli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cepli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 aldığı kadar un
  • 50 gram margarin
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet yarım kaşar peyniri
  • 4 dal marul
  • 1 paket salam

Cepli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta su ve sıvı yağı karışıma ekliyoruz ve un ile tuzu da karışıma ekliyoruz.
  • Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Yoğurulan hamuru ikiye bölüp açıyoruz ve kalıpla yuvarlak şekiller çıkarıyoruz
  • Bu yuvarlakları eritilen margarin ile yağlayıp d şeklinde katlıyor üst kısmı da yağlayıp üçgen şeklinde katlıyoruz
  • Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu döktükten sonra 200 derece ısıtılmış fırına verip 15-20 dakika kontrol ederek pişiriyoruz.
  • Çıkardıktan sonra aralarına dilimlediğimiz domates salatalık kaşar ve marul yapraklarını yerleştiriyoruz. Servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Cepli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Süt ılık olmalı çok sıcak ya da soğuk olmamalı. Hamur sert olmamalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025