Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çentik Kebabı Tarifi

Çentik Kebabı

Çentik Kebabı Tarifi

Çentik Kebabı tarifi: Çentik Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çentik Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çentik Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber (kapya)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıymayı pişirmek için)
  • 100 gram dana kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz (kıymayı pişirmek için)
  • 1 çay kaşığı karabiber (kıymayı pişirmek için)
  • 2 adet patates (ev usulü kızartılmış)
  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt

Çentik Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte soğan ve biberi kavurun.
  • Domates salçasını da ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber,kekiği de ekledikten sonra közlenmiş patlıcan ve közlenmiş kırmızı biberi de ekleyin ve ısınana kadar karıştırın. Isındıktan sonra ocaktan alın.
  • Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte kıymayı kavurun.
  • Patatesleri çubuk şeklinde doğrayın ve kızartın.
  • Şimdi hepsini birleştirme vakti! Servis edeceğiniz tabağa önce patlıcanlı ve közlenmiş biberli karışımı alın.
  • Kızarttığınız patatesleri de üzerine gelişigüzel koyduktan sonra çırpılmış yoğurt ve kavurduğunuz kıymayı ekleyin.
  • Son olarak, arzu ederseniz kıyılmış maydanoz serpiştirin ve sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025