Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çentik Kebabı Tarifi

Çentik Kebabı

Çentik Kebabı Tarifi

Çentik Kebabı tarifi: Çentik Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çentik Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çentik Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram dana bonfile
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dilim bayat ekmek

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Servisi için:

  • 1 su bardağı yoğurt

Çentik Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Dana bonfile dilimini ince bir hal alması için buzdolabı poşeti içine yerleştirdikten ya da streç film ile kapladıktan sonra et döveceği yardımıyla dövün.
  • Kuru soğan ve sarımsakları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
  • Bayat ekmek dilimlerini küp şeklinde kesin. Tuz ve karabiber ile karıştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika fırınlayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz büyük boy patatesi kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırdıktan sonra patatesleri kızartın.
  • Renk alan patatesleri, bir kevgir yardımıyla kağıt havlu serili bir servis tabağına alın ve fazla yağını bırakmasını sağlayın.
  • İncelttiğiniz dana bonfileyi; yüksek ateşte, tavada ya da ızgarada 4 dakika kadar arkalı önlü kızartın.
  • Ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsakları renk alana kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip, karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu sıcak su ilavesiyle açın. 3- 4 dakika kadar kaynatıp, kıvam almasını sağlayın.
  • Fırında kızarttığınız bayat ekmek küplerini servis tabağının tabanına yayın. Kızarmış patatesleri, ekmeklerin üzerine yerleştirin.
  • Hazırladığınız domates sosunu üzerlerine gezdirin. Servisinde kullanacağınız yoğurdu çırptıktan sonra tabağa ekleyin.
  • Pişirdiğiniz bonfileyi, ince şeritler halinde kestikten sonra tabağa alın ve bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Çentik Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Kibrit çöpü inceliğinde doğradığınız patatesi nişastasının gitmesi için; bol suda yıkayıp, kuruladıktan sonra kızartın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025