Çentik Kebabı Tarifi
Çentik Kebabı tarifi: Çentik Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çentik Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Çentik Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram dana bonfile
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 2 dilim bayat ekmek
Kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:
Çentik Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Dana bonfile dilimini ince bir hal alması için buzdolabı poşeti içine yerleştirdikten ya da streç film ile kapladıktan sonra et döveceği yardımıyla dövün.
- Kuru soğan ve sarımsakları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
- Bayat ekmek dilimlerini küp şeklinde kesin. Tuz ve karabiber ile karıştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika fırınlayın.
- Kabuğunu soyduğunuz büyük boy patatesi kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırdıktan sonra patatesleri kızartın.
- Renk alan patatesleri, bir kevgir yardımıyla kağıt havlu serili bir servis tabağına alın ve fazla yağını bırakmasını sağlayın.
- İncelttiğiniz dana bonfileyi; yüksek ateşte, tavada ya da ızgarada 4 dakika kadar arkalı önlü kızartın.
- Ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsakları renk alana kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip, karıştırın.
- Hazırladığınız sosu sıcak su ilavesiyle açın. 3- 4 dakika kadar kaynatıp, kıvam almasını sağlayın.
- Fırında kızarttığınız bayat ekmek küplerini servis tabağının tabanına yayın. Kızarmış patatesleri, ekmeklerin üzerine yerleştirin.
- Hazırladığınız domates sosunu üzerlerine gezdirin. Servisinde kullanacağınız yoğurdu çırptıktan sonra tabağa ekleyin.
- Pişirdiğiniz bonfileyi, ince şeritler halinde kestikten sonra tabağa alın ve bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Çentik Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Kibrit çöpü inceliğinde doğradığınız patatesi nişastasının gitmesi için; bol suda yıkayıp, kuruladıktan sonra kızartın.