Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek Tarifi

Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek

Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek Tarifi

Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek tarifi: Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3/4 su bardağı soğuk su

İç harcı için:

  • 2 adet cennet hurması
  • 1 adet elma
  • 1 adet muz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için un ve tereyağı kum kıvamına gelene kadar ezici ya da mutfak robotu ile karıştırın. Üzerine önce sirkeyi sonrasında azat azar soğuk su ekleyerek toparlanmasını sağlayın.
  • Hamur toparlanınca tezgahta en az 5 dakika pürüzsüz olana kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç film yardımıyla sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için küp doğranmış elmaları şeker ile birlikte tavaya alın. Elmalar hafif yumuşayınca doğranmış muzu ve hurmaların içlerini ekleyin.
  • Harç yumuşayıp suyu buharlaşınca baharatları ekleyip ocaktan alın ve soğutun.
  • Dolaptan çıkan hamuru hafif unlu tezgahta yarım cm'den daha ince olacak şekilde açın ve yuvarlaklar kesin. Artan hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  • Hamurun ortasına harçtan koyun. Harcı koyarken susuz kısmından ve aşırıya kaçmadığınızdan emin olun. Kenarlarını sıkıca kapattığınız çörekleri orta kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
  • Kızarmış çörekleri fazla yağlarını almak için önce bir peçeteye çıkartın. Sonrasında sıcakken tarçınlı şekere bulayın ve ılıkken servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025