Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek Tarifi
Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek tarifi: Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3/4 su bardağı soğuk su
İç harcı için:
- 2 adet cennet hurması
- 1 adet elma
- 1 adet muz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/4 çay kaşığı toz zencefil
- 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Kızartmak için:
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Cennet Hurmalı Kızarmış Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için un ve tereyağı kum kıvamına gelene kadar ezici ya da mutfak robotu ile karıştırın. Üzerine önce sirkeyi sonrasında azat azar soğuk su ekleyerek toparlanmasını sağlayın.
- Hamur toparlanınca tezgahta en az 5 dakika pürüzsüz olana kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç film yardımıyla sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
- İç harcı için küp doğranmış elmaları şeker ile birlikte tavaya alın. Elmalar hafif yumuşayınca doğranmış muzu ve hurmaların içlerini ekleyin.
- Harç yumuşayıp suyu buharlaşınca baharatları ekleyip ocaktan alın ve soğutun.
- Dolaptan çıkan hamuru hafif unlu tezgahta yarım cm'den daha ince olacak şekilde açın ve yuvarlaklar kesin. Artan hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.
- Hamurun ortasına harçtan koyun. Harcı koyarken susuz kısmından ve aşırıya kaçmadığınızdan emin olun. Kenarlarını sıkıca kapattığınız çörekleri orta kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
- Kızarmış çörekleri fazla yağlarını almak için önce bir peçeteye çıkartın. Sonrasında sıcakken tarçınlı şekere bulayın ve ılıkken servis edin. Afiyet olsun.