Cennet Çamuru Tarifi
Cennet Çamuru tarifi: Cennet Çamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Cennet Çamuru nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Cennet Çamuru yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram toz antep fıstığı
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Cennet Çamuru tarifi nasıl yapılır?
- Şerbet malzemelerini bir tencerenin içerisine koyun ve 30 dakika kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
- Kadayıfları şehriye boyutlarında parçalayın ve tereyağı ile renk almayacak şekilde orta ateşte kavurun.
- İçerisine fıstığın 3/4ünü ekleyip kavurmaya devam edin.
- Isınan ve hafif kavrulan karışıma azar azar şerbeti ekleyip karıştırın. Tüm şerbeti çekip kıvam aldığında tatlımız servise hazırdır.
- Üzerine kaymak ve kalan fıstığı ekleyip servis edenilirsiniz. Afiyet olsun.
Cennet Çamuru tarifi için servis önerisi
Üzerine kaymak ilave ederek servis edebilirsiniz.