Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cennet Çamuru Tarifi

Cennet Çamuru

Cennet Çamuru Tarifi

Cennet Çamuru tarifi: Cennet Çamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Cennet Çamuru nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cennet Çamuru yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram toz antep fıstığı

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Cennet Çamuru tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbet malzemelerini bir tencerenin içerisine koyun ve 30 dakika kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
  • Kadayıfları şehriye boyutlarında parçalayın  ve tereyağı ile renk almayacak şekilde orta ateşte kavurun.
  • İçerisine fıstığın 3/4ünü ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Isınan ve hafif kavrulan karışıma azar azar şerbeti ekleyip karıştırın. Tüm şerbeti çekip kıvam aldığında tatlımız servise hazırdır.
  • Üzerine kaymak ve kalan fıstığı ekleyip servis edenilirsiniz. Afiyet olsun.

Cennet Çamuru tarifi için servis önerisi

Üzerine kaymak ilave ederek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025