Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çekme Helva Tarifi

Çekme Helva

Çekme Helva Tarifi

Çekme Helva tarifi: Çekme Helva için gerekli malzemeler nelerdir? Çekme Helva nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çekme Helva yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı (tepeleme) margarin veya tuzsuz tereyağı

Çekme Helva tarifi nasıl yapılır?

  • Unu tabanı kalın bir tavanın içerisinde kısık ateşte rengi dönene ve kokusu çıkana kadar yavaş yavaş kavurun.
  • Kavurduktan sonra hemen ocaktan alın ve varsa topakları yok etmek için süzgeçten eleyin.
  • Derin bir kabın içine alın ve pudra şekeriyle güzelce karıştırın.
  • Tereyağını ya da margarini eritin ve sıcak bir haldeyken unlu karışımın içine koyun, güzelce karıştırın.
  • Kurabiye hamuru kıvamında bir kıvam elde edeceksiniz. Ardından dikdörtgen ya da yuvarlak bir kabın içine yayın.
  • Su bardağının arkasıyla güzelce bastırarak sıkıştırın. Ardından 2-3 saat buzdolabında bekletin. Çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Çekme Helva tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz un ve tereyağını ya da margarini birlikte kavurup ardından pudra şekerini de ilave edebilirsiniz. Süzgeçten geçirmemizin sebebi içinde un topaklarının kalmaması. İçine tereyağını mutlaka sıcak ilave edin. İsteğe bağlı vanilya, tarçın da ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025