Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Çekirdekli Tuzlu Kurabiye tarifi: Çekirdekli Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çekirdekli Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Çekirdekli Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 150 gram margarin
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 5 yemek kaşığı yumurta akı
- 3 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
Çekirdekli Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Margarin, yumurta sarısı, yoğurt, tuz ve sıvı yağı bir kabın içine aktarın.
- Çırpma teli ya da çatal yardımıyla karıştırın.
- Ardından bu karışımın içine unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
- Azar azar eklemeye özen gösterin. Ardından güzelce yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamura rulo şekli verin. Streç filme sararak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Çıkarıp düz bir bıçak yardımıyla orta kalınlıkta olacak şekilde kesin. Üzerine yumurta akı ve çekirdekleri ilave edin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika 170 derecede pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin. Ardından afiyetle tüketin.
Çekirdekli Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyelerinizin daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız içerisine 2 yemek kaşığı kadar elma sirkesi ilave edebilirsiniz.