Çekirdekli Galeta Tarifi
Çekirdekli Galeta tarifi: Çekirdekli Galeta için gerekli malzemeler nelerdir? Çekirdekli Galeta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çekirdekli Galeta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı biberiye (doğranmış)
- 3 çay bardağı un
- 100 gram ay çekirdeği içi
Çekirdekli Galeta tarifi nasıl yapılır?
- Çekirdek içi hariç tüm malzemeler yoğurulur.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edince küçük parçalar koparılır ve tezgahta yuvarlanarak uzatılıp çubuk şekline getirilir.
- Üstü çekirdek içi (ya da arzuya göre haşhaş, susamla) kaplanıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Çekirdekli Galeta tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine ekstra yumurta sürmeye gerek yoktur.