Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çekirdekli Galeta Tarifi

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta Tarifi

Çekirdekli Galeta tarifi: Çekirdekli Galeta için gerekli malzemeler nelerdir? Çekirdekli Galeta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çekirdekli Galeta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı biberiye (doğranmış)
  • 3 çay bardağı un
  • 100 gram ay çekirdeği içi

Çekirdekli Galeta tarifi nasıl yapılır?

  • Çekirdek içi hariç tüm malzemeler yoğurulur.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edince küçük parçalar koparılır ve tezgahta yuvarlanarak uzatılıp çubuk şekline getirilir.
  • Üstü çekirdek içi (ya da arzuya göre haşhaş, susamla) kaplanıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Çekirdekli Galeta tarifinin püf noktası nedir?

Üzerine ekstra yumurta sürmeye gerek yoktur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025