Çekirdekli Galeta Tarifi
Çekirdekli Galeta tarifi: Çekirdekli Galeta için gerekli malzemeler nelerdir? Çekirdekli Galeta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
50 adet
Çekirdekli Galeta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) tam buğday unu
- 2 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 gram yaş maya
- 250 gram ayçekirdeği içi
Çekirdekli Galeta tarifi nasıl yapılır?
- Malzemelerden bir bardaktan bir parmak fazla sütü ayırıp geri kalanları güzelce karıştırıyoruz.
- Sütü ayırmayı unutmayın.
- Güzelce yoğurduğumuz hamurları 9 eşit parçaya bölüp, güzelce spiral şekil veriyoruz.
- 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Ayırdığımız sütü geniş bir tepsiye döküp, dinlenen spiralleri pişireceğimiz tepsi uzunluğunda uzatıp sütün içerisine bırakıyoruz.
- Süte buladığımız sripalleri tezgaha döktüğümüz ay çekirdeğine bulayıp, pişireceğimiz fırın tepsisine alıyoruz.
- Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen hamurları 80 derecelik fırında 10 dakika mayaladıktan sonra, çıkarıp dilediğiniz boyutta kesin.
- Ardından 170-180 derece fırında üzeri kızarana kadar 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çekirdekli Galeta tarifinin püf noktası nedir?
. Tepsiye yerleştirirken birbirlerine değmesin. Sütü ayırmayı sakın unutmayın.