Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çekirdekli Galeta Tarifi

Çekirdekli Galeta

Çekirdekli Galeta Tarifi

Çekirdekli Galeta tarifi: Çekirdekli Galeta için gerekli malzemeler nelerdir? Çekirdekli Galeta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çekirdekli Galeta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı (1 parmak eksik) tam buğday unu
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 gram yaş maya
  • 250 gram ayçekirdeği içi

Çekirdekli Galeta tarifi nasıl yapılır?

  • Malzemelerden bir bardaktan bir parmak fazla sütü ayırıp geri kalanları güzelce karıştırıyoruz.
  • Sütü ayırmayı unutmayın.
  • Güzelce yoğurduğumuz hamurları 9 eşit parçaya bölüp, güzelce spiral şekil veriyoruz.
  • 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Ayırdığımız sütü geniş bir tepsiye döküp, dinlenen spiralleri pişireceğimiz tepsi uzunluğunda uzatıp sütün içerisine bırakıyoruz.
  • Süte buladığımız sripalleri tezgaha döktüğümüz ay çekirdeğine bulayıp, pişireceğimiz fırın tepsisine alıyoruz.
  • Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Dinlenen hamurları 80 derecelik fırında 10 dakika mayaladıktan sonra, çıkarıp dilediğiniz boyutta kesin.
  • Ardından 170-180 derece fırında üzeri kızarana kadar 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çekirdekli Galeta tarifinin püf noktası nedir?

. Tepsiye yerleştirirken birbirlerine değmesin. Sütü ayırmayı sakın unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025