Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası Tarifi

Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası

Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası Tarifi

Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası tarifi: Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Helva için:

  • 1 su bardağı irmik
  • 60 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 kase ceviz içi

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 kase kabak çekirdeği içi

Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağ ile irmiği bir tavada kavuralım. Ceviz içini de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Ayrı bir yerde süt ile şekeri ısıtalım. Kaynamasına gerek yok sadece ısınması yeterli.
  • Rengi hafif koyulaşan irmiğe ısınan sütlü karışımı ekleyelim. İrmikler sütü çekince ocağın altını kapatalım.
  • Sütü ekleyince çok fazla pişirmeyelim. 2-3 dakika yeterli. Soğuyunca daha da katılaşacaktır, bunu hesaba katalım.
  • Sıcakken kaseye yerleştirip servis tabağına aktaralım.
  • Üzerine fırça yardımıyla pekmez sürüp kurumasını beklemeden hızlıca çekirdekleri yerleştirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025