Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası Tarifi
Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası tarifi: Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Helva için:
- 1 su bardağı irmik
- 60 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 kase ceviz içi
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 kase kabak çekirdeği içi
Çekirdekli Cevizli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağ ile irmiği bir tavada kavuralım. Ceviz içini de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ayrı bir yerde süt ile şekeri ısıtalım. Kaynamasına gerek yok sadece ısınması yeterli.
- Rengi hafif koyulaşan irmiğe ısınan sütlü karışımı ekleyelim. İrmikler sütü çekince ocağın altını kapatalım.
- Sütü ekleyince çok fazla pişirmeyelim. 2-3 dakika yeterli. Soğuyunca daha da katılaşacaktır, bunu hesaba katalım.
- Sıcakken kaseye yerleştirip servis tabağına aktaralım.
- Üzerine fırça yardımıyla pekmez sürüp kurumasını beklemeden hızlıca çekirdekleri yerleştirelim. Afiyet olsun.