Çaxoxbili Tarifi
Çaxoxbili tarifi: Çaxoxbili için gerekli malzemeler nelerdir? Çaxoxbili nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çaxoxbili yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk
- 2 adet soğan
- 3 adet dolmalık biber (bolgar biberi)
- 3 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 100 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır yağı
- 1 çay kaşığı baharat karışımı (gürcü baharat karışımı) (xmeli suneli)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı paprika
- 1/2 demet kişniş
- 1/2 demet yeşil soğan
Çaxoxbili tarifi nasıl yapılır?
- Tavuğu yıkadıktan sonra parçalara ayırın. Soğan ve biberleri doğrayın.
- Sarımsakların üzerine 1 yemek kaşığı mısır yağı, kişnişin gövdeleri, gürcü baharat karışımı ve pul biberi ekleyerek blenderde küçültün.
- Tavuk parçalarını bir tavada mısır yağında çift taraflı güzelce mühürleyin.
- Mühürledikten sonra etleri başka bir tabağa alın ve tavaya tereyağı ekleyerek soğanları soteleyin. Tuz eklemeyi unutmayın.
- Daha sonra doğranmış biberleri de ekleyip soteleyin. 2-3 dakika sonra soyulmuş ve doğranmış domatesleri de ekleyin.
- Sebzeler beraber 2-3 dakika daha piştikten sonra mühürlenmiş etleri üzerinden dizin.
- Geri kalan baharatları ve sarımsaklı ezmeyi de ekleyerek karıştırın ve 25-30 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Son 2 dakika kala doğranmış kişnişi ekleyip karıştırın. Sofraya getireceğiniz zaman doğranmış yeşil soğanı üzerine serpin. Afiyet olsun!