Çavdarlı Ramazan Pidesi Tarifi
Çavdarlı Ramazan Pidesi tarifi: Çavdarlı Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Çavdarlı Ramazan Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Çavdarlı Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı beyaz un
- 3/4 su bardağı çavdar unu
- 1,5 su bardağı su
- 1/2 paket maya
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı susam
Çavdarlı Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine mayayı alın. Biraz su ilave ederek açın.
- Açtığınız mayanın üzerine şeker ve sıvı yağ ekleyerek karıştırın. Ardından un ilave ederek harmanlayın.
- Suyun geriye kalan kısmını, tuz ve şekeri ilave edin. İyice kıvam alana kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru iki eşit parçaya bölün ve mayalanması için yaklaşık 40 dakika bekletin.
- İlk mayalandırma işleminin ardından hamuru merdane ya da eliniz ile açarak yuvarlak veya oval bir biçimde açın.
- Parmağınızla ya da çatalla baklava şekli verin ve ikinci mayalandırma için yaklaşık 30 dakika daha hamurlarınızı bekletin.
- Ardından üzerine yumurta sürün, çörek otu ilave edin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarına kadar pişirin. Çıkarıp, biraz dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Çavdarlı Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuzu yoğururken ununuz az gelirse, yavaş yavaş un ilave ederek hamurunuzun kıvamını ayarlayın. Hamurunuzun mayalanma süreleri oldukça önemli. Vaktiniz varsa bu sıraları biraz daha arttırabilirsiniz.