Çavdarlı Peynirli Açma Tarifi
Çavdarlı Peynirli Açma tarifi: Çavdarlı Peynirli Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Çavdarlı Peynirli Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Çavdarlı Peynirli Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı çavdar unu
- 5 su bardağı beyaz un
- 150 gram toz şeker
- 50 gram yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 100 ml. sıvı yağ
- 1 adet yumurta
İşleme İçin:
- 50 gram tereyağı
- 120 gram lor peyniri
Üzeri İçin:
Çavdarlı Peynirli Açma tarifi nasıl yapılır?
- Unlarınızı bir kaba alın ve içerisine mayanızı ekleyin. Harmanlamaya başlayın. Tuz ve şeker hariç tüm malzemeleri ekleyerek, yoğurmaya başlayın.
- Toparlanmaya başladığında tuz ve şekeri ilave edin. Tuz ve şekeri elinizde hissetmeyinceye kadar yoğurun. 100 gr'lık bezelere ayırın. Yaklaşık 30 dakika mayalandırın.
- Mayalanan bezeleri tezgaha alın, elinizi tereyağı ile iyice yağlayın. Bezeleri el yordamıyla yaklaşık yarım santim kalınlığında olacak şekilde açın. Açılan hamurun ortasına uzunlamasına lor peyniri koyun.
- Hamuru, rulo şeklinde katlayın. Daha sonra burgu şeklinde döndürerek, iki ucu açılmayacak şekilde birbirine yapıştırın ve açma şeklini verin. Tepsiye dizin, 2 katına gelecek şekilde mayalandırmaya bırakın.
- Mayalanan açmaların üstüne yumurta sarısı sürün ve isteğe bağlı olarak susam ve haşhaş ekleyin. 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Çavdarlı Peynirli Açma tarifinin püf noktası nedir?
İki farklı unu karıştırarak kullanmanız açmanıza bambaşka bir lezzet katacaktır.