Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çavdarlı Peynirli Açma Tarifi

Çavdarlı Peynirli Açma

Çavdarlı Peynirli Açma Tarifi

Çavdarlı Peynirli Açma tarifi: Çavdarlı Peynirli Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Çavdarlı Peynirli Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çavdarlı Peynirli Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı çavdar unu
  • 5 su bardağı beyaz un
  • 150 gram toz şeker
  • 50 gram yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 100 ml. sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

İşleme İçin:

  • 50 gram tereyağı
  • 120 gram lor peyniri

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta

Çavdarlı Peynirli Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Unlarınızı bir kaba alın ve içerisine mayanızı ekleyin. Harmanlamaya başlayın. Tuz ve şeker hariç tüm malzemeleri ekleyerek, yoğurmaya başlayın.
  • Toparlanmaya başladığında tuz ve şekeri ilave edin. Tuz ve şekeri elinizde hissetmeyinceye kadar yoğurun. 100 gr'lık bezelere ayırın. Yaklaşık 30 dakika mayalandırın.
  • Mayalanan bezeleri tezgaha alın, elinizi tereyağı ile iyice yağlayın. Bezeleri el yordamıyla yaklaşık yarım santim kalınlığında olacak şekilde açın. Açılan hamurun ortasına uzunlamasına lor peyniri koyun.
  • Hamuru, rulo şeklinde katlayın. Daha sonra burgu şeklinde döndürerek, iki ucu açılmayacak şekilde birbirine yapıştırın ve açma şeklini verin. Tepsiye dizin, 2 katına gelecek şekilde mayalandırmaya bırakın.
  • Mayalanan açmaların üstüne  yumurta sarısı sürün ve isteğe bağlı olarak susam ve haşhaş ekleyin. 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Çavdarlı Peynirli Açma tarifinin püf noktası nedir?

İki farklı unu karıştırarak kullanmanız açmanıza bambaşka bir lezzet katacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025