Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çavdarlı Ekmek Tarifi

Çavdarlı Ekmek

Çavdarlı Ekmek Tarifi

Çavdarlı Ekmek tarifi: Çavdarlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çavdarlı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çavdarlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı çavdar unu
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Çavdarlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Genişçe bir kabın içerisindeki elenmiş unumuza instant mayayı ilave edelim
  • Mayanın üzerine ılık suyumuzu dökelim.
  • Tuz, pekmez, yoğurdu ilave edelim.
  • Karışımı yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım. Un ilave edebilirsiniz ama hamurunuz sertleşmesin.
  • Üstüne streç film kapatıp beklemeye alın. Ben geceden yoğurduğum hamuru sabaha kadar bekletiyorum.
  • Fırına istediğiniz büyüklükte parçalara ayırarak yerleştirin. Yaklaşık 1 saat daha bekleyin. Bu arada hamurun içerisine ceviz veya zeytin ilave edebilirsiniz.
  • Fırın tepsisinde mayalanan hamurlarınızın üstüne fırçayla su sürün.
  • Üstüne mavi haşhaş, susam, çörek otu, yulaf, ay çekirdeği içi dilediğinizi ilave edebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • Ardından çıkarıp bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin. Ellerinize sağlık.

Çavdarlı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Fırının içerisine cam bir kapta su koyarsanız üzerleri çıtır çıtır oluyorlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025