Çavdarlı Ekmek Tarifi
Çavdarlı Ekmek tarifi: Çavdarlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çavdarlı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
11 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çavdarlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı çavdar unu
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Çavdarlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Genişçe bir kabın içerisindeki elenmiş unumuza instant mayayı ilave edelim
- Mayanın üzerine ılık suyumuzu dökelim.
- Tuz, pekmez, yoğurdu ilave edelim.
- Karışımı yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım. Un ilave edebilirsiniz ama hamurunuz sertleşmesin.
- Üstüne streç film kapatıp beklemeye alın. Ben geceden yoğurduğum hamuru sabaha kadar bekletiyorum.
- Fırına istediğiniz büyüklükte parçalara ayırarak yerleştirin. Yaklaşık 1 saat daha bekleyin. Bu arada hamurun içerisine ceviz veya zeytin ilave edebilirsiniz.
- Fırın tepsisinde mayalanan hamurlarınızın üstüne fırçayla su sürün.
- Üstüne mavi haşhaş, susam, çörek otu, yulaf, ay çekirdeği içi dilediğinizi ilave edebilirsiniz.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
- Ardından çıkarıp bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin. Ellerinize sağlık.
Çavdarlı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Fırının içerisine cam bir kapta su koyarsanız üzerleri çıtır çıtır oluyorlar.