Çavdar Unlu Poğaça Tarifi
Çavdar Unlu Poğaça tarifi: Çavdar Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Çavdar Unlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Çavdar Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 su bardağı çavdar unu
- 1.5 çay kaşığı (silme) karbonat
- 1 avuç lor peyniri
- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 çorba kaşığı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı susam
Çavdar Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu homojenize olana kadar çırpın. Karbonat ve tuzu ekleyin, tekrar karıştırın.
- Daha sonra çavdar ununu yavaş yavaş ekleyerek hamurun ele yapışmayan bir kıvama gelmesine yardımcı olun. Yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hazırladığınız içten 1.5 tatlı kaşığı kadar koyun ve kapatıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerine akını ayırdığınız bir yumurta sarısını sürün. Daha sonra susam ekleyip fırına koyun.
- Fırında yaklaşık 20 dakika pişirin, esmer ve tok tutan poğaçalarınız hazır! Afiyet olsun!
Çavdar Unlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Çavdar ununu azar azar eklerseniz hamurunuz daha yumuşak olur.
Çavdar Unlu Poğaça tarifi için servis önerisi
Yanında yine sağlıklı harika bir fesleğenli ayran yapabilirsiniz!