Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çavdar Unlu Ekmek Tarifi

Çavdar Unlu Ekmek

Çavdar Unlu Ekmek Tarifi

Çavdar Unlu Ekmek tarifi: Çavdar Unlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çavdar Unlu Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çavdar Unlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram çavdar unu
  • 1,5 su bardağı su
  • 10 gram instant maya
  • 1 yemek kaşığı bal (ya da şeker)
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz (damak tadınıza göre)

Çavdar Unlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı, maya ve bal (şeker) bir kapta karıştırılır ve aktive olması için beklenir. (15 dakika kadar)
  • Sonrasında un elenir ve üzerine, maya karışımı ile su yavaşça dökülerek iyi yoğurulur.
  • 2-3 saat temiz bir bez ile üzerini örtüp mayalanmaya bırakabilirsiniz.
  • Hamurumuz 2 katına çıkınca 2’ye bölüp orta boy somun ekmek şekli verelim.
  • Sonrası sizin hayal gücünüze kalmış. Ben her zaman ki gibi üzerini süsledim ancak süslemeseniz de olur.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim, işte bu kadar.
  • Elimde kalan un ile enfes bir ekmek yapmış oldum inanın 3-4 günde bitti.
  • Ekmeklerinizi hemen tüketmeyecekseniz mutlaka dilimleyip buzluğa atın, katkısız koruyucusuz olduğundan hemen küfleniyor.

Çavdar Unlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Aslında bu ekmeği daha da güzel yapan 1 gün hamurun buzdolabında beklemesi, vaktiniz varsa hamurunuzu mayaladıktan sonra 1 gün buzdolabına atın, vaktiniz yoksa 2-3 saat mayalamakta yeterli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025