Çavdar Unlu Ekmek Tarifi
Çavdar Unlu Ekmek tarifi: Çavdar Unlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Çavdar Unlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Çavdar Unlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram çavdar unu
- 1,5 su bardağı su
- 10 gram instant maya
- 1 yemek kaşığı bal (ya da şeker)
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz (damak tadınıza göre)
Çavdar Unlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağı, maya ve bal (şeker) bir kapta karıştırılır ve aktive olması için beklenir. (15 dakika kadar)
- Sonrasında un elenir ve üzerine, maya karışımı ile su yavaşça dökülerek iyi yoğurulur.
- 2-3 saat temiz bir bez ile üzerini örtüp mayalanmaya bırakabilirsiniz.
- Hamurumuz 2 katına çıkınca 2’ye bölüp orta boy somun ekmek şekli verelim.
- Sonrası sizin hayal gücünüze kalmış. Ben her zaman ki gibi üzerini süsledim ancak süslemeseniz de olur.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim, işte bu kadar.
- Elimde kalan un ile enfes bir ekmek yapmış oldum inanın 3-4 günde bitti.
- Ekmeklerinizi hemen tüketmeyecekseniz mutlaka dilimleyip buzluğa atın, katkısız koruyucusuz olduğundan hemen küfleniyor.
Çavdar Unlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Aslında bu ekmeği daha da güzel yapan 1 gün hamurun buzdolabında beklemesi, vaktiniz varsa hamurunuzu mayaladıktan sonra 1 gün buzdolabına atın, vaktiniz yoksa 2-3 saat mayalamakta yeterli olacaktır.