Çavdar Ekmeği Tarifi
Çavdar Ekmeği tarifi: Çavdar Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Çavdar Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Çavdar Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram çavdar unu
- 300 ml. su
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 20 gram yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kekik
Çavdar Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Ununuzu eleyin. İçerisine yaş mayayı ilave edin ve iyice harmanlayın. Daha sonra zeytinyağı ve suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Kekiği de ilave edin ve hamur toparlanana kadar yoğurma işlemine devam edin. Cevizi ilave edin. Cevizin eşit bir biçimde hamura dağıldan emin olunca, hamuru iki eşit parçaya bölün.
- Parçaları hafifçe unlayın ve toparlayın. İki katına çıkana kadar mayalandırmaya bırakın.
- Mayalandırma sonrasında ekmeklere yuvarlak şeklini verin. Üzerine kesikler atarak, 15 dakika daha mayalandırın.
- 190 derecelik fırında ekmeğin üstü ve altı iyice kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırının kapağını açın ve 5 dakika daha o şekilde pişirerek ekmeğinizi çektirin. Ekmeğiniz hazır, afiyetle tüketin.
Çavdar Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Ekmeğinizi katlama yöntemi ile yoğurun ve ekmeğin mutlaka gazını alın. Ekmeğin gazını almaz ve üzerine kesikler atmazsanız üzerinde çatlamalar olacaktır.