Çatlamayan İçli Köfte Tarifi
Çatlamayan İçli Köfte tarifi: Çatlamayan İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Çatlamayan İçli Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Çatlamayan İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı:
- 400 gram kıyma
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam maydanoz
- 1/2 kase ceviz içi (arzuya göre)
Dışı için:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı irmik
- 3/4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı su (yoğururken kullanmak için)
Çatlamayan İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?
- 1 kaşık tereyağında 3 adet doğranmış soğan sotelenir. 1 kaşık biber salçası eklenir diğer bir tavada 400 gram kıyma kavrulur.
- İçerisine tuz, karabiber, pul biber biraz kimyon bir tutam maydanoz yarım kase ceviz (isteğe bağlı) ilave edilir.
- Soğanla birleştirilir, ben bir gece dolapta beklettim aceleniz varsa daha kısa zamanda bekletebilirsiniz.
- Bir tepsiye 2 bardak ince bulgur koyulur, üzerine 2 bardak sıcak su ilave edilir ve 10 dakika beklenir.
- Yarım bardak irmik, 1 yumurta, tuz, karabiber, pul biber ve 1 kaşık biber salçası birazcık kimyon yarım bardaktan bir parmak fazla un bir bardağa yakın su (un ve su azar azar eklenecek) güzelce yoğurulur, özleşene kadar.
- Sonrasında bir kase su hazırlanır parmaklar hafif ıslatılıp köfteler itinayla açılır iç harç doldurulur.
- Kızartmak için dar bir kızartma kabı seçilir. Bol yağda köftelerin üstü örtülecek şekilde kızartılır (ben 4 lü 4 lü kızarttım yağ soğuyup köfteler yağ çekmesin diye) Afiyet olsun.
Çatlamayan İçli Köfte tarifinin püf noktası nedir?
İç harç bir gece önceden hazırlanır dolapta soğutulur. Dış harç yoğurulurken un ve su kontrollü yoğurulur.