Çatlak Şekerpare Tarifi
Çatlak Şekerpare tarifi: Çatlak Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Çatlak Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet orta boy
Çatlak Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti İçin:
- 500 mililitre su
- 500 gram şeker
- 1/4 adet limon suyu
Hamuru İçin:
- 250 gram un
- 135 gram soğuk tereyağı
- 75 gram pudra şekeri
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet yumurta
- 20 gram kabartma tozu
- 5 mililitre zeytinyağı
- 10 gram hindistan cevizi
- 1 gram tuz
Çatlak Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti İçin: Bir tavada su ve toz şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da sıkın.
- Kısık ateşte hafif yoğunlaşıncaya kadar ocakta tutup kenara alın ve ılınmaya bırakın.
- Hamuru İçin: Un, kabartma tozu, pudra şekeri, Hindistan cevizi tozu, portakal kabuğu rendelerini ve tereyağını karıştırın.
- Yumurta ve zeytinyağını da ekleyin ,pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortalarına fındık batırarak tepsiye alın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt-üst fırın ayarında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkartıp soğumaya bıraktığınız şerbeti üzerilerine gezdirin. Afiyet olsun.