Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çatlak Şekerpare Tarifi

Çatlak Şekerpare

Çatlak Şekerpare Tarifi

Çatlak Şekerpare tarifi: Çatlak Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Çatlak Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çatlak Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şerbeti İçin:

  • 500 mililitre su
  • 500 gram şeker
  • 1/4 adet limon suyu

Hamuru İçin:

  • 250 gram un
  • 135 gram soğuk tereyağı
  • 75 gram pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 20 gram kabartma tozu
  • 5 mililitre zeytinyağı
  • 10 gram hindistan cevizi
  • 1 gram tuz

Çatlak Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti İçin: Bir tavada su ve toz şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da sıkın.
  • Kısık ateşte hafif yoğunlaşıncaya kadar ocakta tutup kenara alın ve ılınmaya bırakın.
  • Hamuru İçin: Un, kabartma tozu, pudra şekeri, Hindistan cevizi tozu, portakal kabuğu rendelerini ve tereyağını karıştırın.
  • Yumurta ve zeytinyağını da ekleyin ,pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortalarına fındık batırarak tepsiye alın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt-üst fırın ayarında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartıp soğumaya bıraktığınız şerbeti üzerilerine gezdirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025