Çatlak Patates Tarifi
Çatlak Patates tarifi: Çatlak Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Çatlak Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çatlak Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10-12 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Çatlak Patates tarifi nasıl yapılır?
- Patatesler temiz bir sünger veya sebze fırçasıyla güzelce yıkanır, haşlamaya bırakılır. Minik oldukları için haşlama süresi kısa oluyor. Çatal veya bıçakla pişmelerini test edebilirsiniz.
- Haşlanınca süzülür ve fırın kağıdı serili tepsiye alınır. Üzerlerine hafifçe bastırarak çatlatılır.
- Birer çay kaşığı tereyağı ve zeytinyağ eklenir. Kaşar peyniri, tuz ve baharatlar serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Çatlak Patates tarifinin püf noktası nedir?
Miktarları artırıp hazırlayabilirsiniz.