Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çatlak Patates Tarifi

Çatlak Patates

Çatlak Patates Tarifi

Çatlak Patates tarifi: Çatlak Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Çatlak Patates nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çatlak Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10-12 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Çatlak Patates tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesler temiz bir sünger veya sebze fırçasıyla güzelce yıkanır, haşlamaya bırakılır. Minik oldukları için haşlama süresi kısa oluyor. Çatal veya bıçakla pişmelerini test edebilirsiniz.
  • Haşlanınca süzülür ve fırın kağıdı serili tepsiye alınır. Üzerlerine hafifçe bastırarak çatlatılır.
  • Birer çay kaşığı tereyağı ve zeytinyağ eklenir. Kaşar peyniri, tuz ve baharatlar serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Çatlak Patates tarifinin püf noktası nedir?

Miktarları artırıp hazırlayabilirsiniz. 


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025