Çatlak Patates Tarifi
Çatlak Patates tarifi: Çatlak Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Çatlak Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Çatlak Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patates İçin:
- 10 adet bebek patates
- 2 litre su (patatesleri haşlamak için)
- 1 tatlı kaşığı tuz (patatesleri haşlamak için)
Sosu İçin:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri İçin:
- 1 avuç maydanoz (kıyılmış)
Çatlak Patates tarifi nasıl yapılır?
- Taze bebek patatesleri tuzlu suda haşlayın. Bıçağı batırdığınızda bıçaktan düşüyorsa olmuş demektir. Patatesleri süzüp fırın tepsisine aktarın.
- Patateslerin üzerine hafifçe bardak altıyla bastırıp çatlatın.
- Bir kasede zeytinyağı, tuz, kekik, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve limon kabuğu rendesini güzelce karıştırın.
- Çatlak patateslerin üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. 190 derece fırında 12 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra kıyılmış maydanoz serpiştirip ana yemeğinizin yanında servis edin, afiyet olsun!