Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çatlak Patates Tarifi

Çatlak Patates

Çatlak Patates Tarifi

Çatlak Patates tarifi: Çatlak Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Çatlak Patates nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çatlak Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patates İçin:

  • 10 adet bebek patates
  • 2 litre su (patatesleri haşlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patatesleri haşlamak için)

Sosu İçin:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Üzeri İçin:

  • 1 avuç maydanoz (kıyılmış)

Çatlak Patates tarifi nasıl yapılır?

  • Taze bebek patatesleri  tuzlu suda haşlayın. Bıçağı batırdığınızda bıçaktan düşüyorsa olmuş demektir. Patatesleri süzüp fırın tepsisine aktarın.
  • Patateslerin üzerine hafifçe bardak altıyla bastırıp çatlatın.
  • Bir kasede zeytinyağı, tuz, kekik, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve limon kabuğu rendesini güzelce karıştırın.
  • Çatlak patateslerin üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. 190 derece fırında 12 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra kıyılmış maydanoz serpiştirip ana yemeğinizin yanında servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025