Çatlak Kurabiye Tarifi
Çatlak Kurabiye tarifi: Çatlak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Çatlak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Çatlak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İki renkli çatlak kurabiyeler hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve yumurtaları karıştırma kabına alın.
- Ayçiçek yağı ve pudra şekeri kattığınız kurabiye karışımını krema kıvamına gelene kadar elinizle karıştırın.
- Sırasıyla; elenmiş un, kabartma tozu, mısır nişastası ve kakao ekledikten sonra kurabiye hamurunu en az 10 dakika kadar yoğurun.
- Toparlanmış, pütürsüz ve tok bir hamur elde etmelisiniz. Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
- Hazırladığınız kurabiyelerin üst kısımlarını çukur bir kaseye aldığınız pudra şekerine batırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine üzeri pudra şekeriyle kaplanan kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif bir renk alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirdiğiniz kurabiyeleri fırında bekletmeden çıkartın.
- Oda ısısında dinlenen ve soğuyan çatlak kurabiyeleri çay eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Çatlak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyelerin pişme süresi kullandığınız fırın tipi ve özelliklerine göre azalıp artabilir. Kurabiyelerin üzerinin hafif bir renk alması (kirli beyaz gibi) pişmiş olduklarını gösterir.Pişirme süresini uzatmanız kurabiyelerin sertleşmesine neden olacaktır.