Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır Tarifi
Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır tarifi: Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır için gerekli malzemeler nelerdir? Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Püre için:
- 1 adet cassava patates
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/4 adet rendelenmiş muskat cevizi
Yumuşacık kuzu sırt için:
- 1 kilogram kuzu sırtı
- 1 adet soğan
- 1 dal kereviz sapı
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 3 dal taze kekik
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır tarifi nasıl yapılır?
- Cassava patatesi soyun. Düdüklü tencereye alıp üzeri geçecek kadar su ilave edin ve 12 dakika kadar düdüklüde pişirin.
- Buhar çıkışını sağladığınız düdüklü tenceredeki patatesin üzerine tereyağı krema ve tuz ilave edip ister blenderla isterseniz püre eziciyle olabildiğince pürüzsüz hale getirin. Muskat rendesiyle tatlandırın.
- Kuzu sırtını sıvı yağ ve taze kekikle ovun. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Büyük boy düdüklü tencereyi ocakta iyice ısıtın. Yağ ilave edip iri parçalar halinde böldüğünüz kuzu sırtını mühürleyin.
- Ardından soğan, sap kereviz, havuç ve sarımsak ilave edin. 2-3 dakika sebzeleri terletin ve hazırladığınız etin üzerini kapatacak kadar su ilave edin.
- Yaklaşık 1 saat, önce harlı ateşte, ardından kısık ateşte olacak şekilde pişirin.
- Pişen kuzu etini didikleyin. Kalan suyunu süzdürerek bir sos tenceresine aktarın.
- Sulandırılmış nişasta ekleyip suyun bir miktar koyulaşmasını sağlayın.
- Sos kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve soğuk tereyağı ilave ederek karıştırın.
- Hazırladığınız püre, yumuşacık kuzu et, ve sosunu bir servis tabağına alıp servis edin. Afiyet olsun!