Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır Tarifi

Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır

Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır Tarifi

Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır tarifi: Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır için gerekli malzemeler nelerdir? Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Püre için:

  • 1 adet cassava patates
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 adet rendelenmiş muskat cevizi

Yumuşacık kuzu sırt için:

  • 1 kilogram kuzu sırtı
  • 1 adet soğan
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal taze kekik

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Cassava (Manyok Kökü) Püreli Sebzeli Kuzu Tandır tarifi nasıl yapılır?

  • Cassava patatesi soyun. Düdüklü tencereye alıp üzeri geçecek kadar su ilave edin ve 12 dakika kadar düdüklüde pişirin.
  • Buhar çıkışını sağladığınız düdüklü tenceredeki patatesin üzerine tereyağı krema ve tuz ilave edip ister blenderla isterseniz püre eziciyle olabildiğince pürüzsüz hale getirin. Muskat rendesiyle tatlandırın.
  • Kuzu sırtını sıvı yağ ve taze kekikle ovun. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Büyük boy düdüklü tencereyi ocakta iyice ısıtın. Yağ ilave edip iri parçalar halinde böldüğünüz kuzu sırtını mühürleyin.
  • Ardından soğan, sap kereviz, havuç ve sarımsak ilave edin. 2-3 dakika sebzeleri terletin ve hazırladığınız etin üzerini kapatacak kadar su ilave edin.
  • Yaklaşık 1 saat, önce harlı ateşte, ardından kısık ateşte olacak şekilde pişirin.
  • Pişen kuzu etini didikleyin. Kalan suyunu süzdürerek bir sos tenceresine aktarın.
  • Sulandırılmış nişasta ekleyip suyun bir miktar koyulaşmasını sağlayın.
  • Sos kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve soğuk tereyağı ilave ederek karıştırın.
  • Hazırladığınız püre, yumuşacık kuzu et, ve sosunu bir servis tabağına alıp servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025