Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çarşaf Böreği Tarifi

Çarşaf Böreği

Çarşaf Böreği Tarifi

Çarşaf Böreği tarifi: Çarşaf Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Çarşaf Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çarşaf Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet orta boy taze patates
  • 3-4 su bardağı un (tepeleme) (Aldığı Kadar)
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çimdik pul biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 büyük su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta

Çarşaf Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı malzemeleri karıştırın. Unu ise aldığı kadar ekleyin ve yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
  • Bezelere ayırdıktan sonra 20 dk dinlendirin. O sırada patatesleri püre haline getirip soğanı küp şeklinde doğrayın. Pul biber ve karabiberi ekleyin.
  • Bezeler dinlendikten açıp, yağla 10 15 dk arası dinlendirin.
  • Açtığınız hamuru çarşaf üstünde açın malzemeyi içine koyduktan sonra her iki taraftan rulo olacak şekilde sarın.
  • 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çarşaf Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Çarşaf Böreği tarifi için servis önerisi

Yanında ayran ve salata ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025