Çarşaf Böreği Tarifi
Çarşaf Böreği tarifi: Çarşaf Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Çarşaf Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Çarşaf Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy taze patates
- 3-4 su bardağı un (tepeleme) (Aldığı Kadar)
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çimdik pul biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 büyük su bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta
Çarşaf Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı malzemeleri karıştırın. Unu ise aldığı kadar ekleyin ve yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
- Bezelere ayırdıktan sonra 20 dk dinlendirin. O sırada patatesleri püre haline getirip soğanı küp şeklinde doğrayın. Pul biber ve karabiberi ekleyin.
- Bezeler dinlendikten açıp, yağla 10 15 dk arası dinlendirin.
- Açtığınız hamuru çarşaf üstünde açın malzemeyi içine koyduktan sonra her iki taraftan rulo olacak şekilde sarın.
- 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çarşaf Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Çarşaf Böreği tarifi için servis önerisi
Yanında ayran ve salata ile servis edebilirsiniz.