Carpaccio Tabağı Tarifi
Carpaccio Tabağı tarifi: Carpaccio Tabağı için gerekli malzemeler nelerdir? Carpaccio Tabağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Carpaccio Tabağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 320 gram sığır bonfile
- 160 gram rucola (italyan rokası)
- 80 gram parmesan peyniri (36 aylık parmigiano reggiano)
- 30 ml. extravergine zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 5 gram deniz tuzu
- 1 gram taze çekilmiş tane karabiber
Carpaccio Tabağı tarifi nasıl yapılır?
- Carpaccio hazırlanacak sığır bonfileyi, soğutmak amacıyla 30 dakika kadar derin dondurucuda bekletin.
- Sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi bir çırpıcı yardımıyla küçük bir kapta karıştırın.
- Yaprak kısımlarını ayıkladığınız rokayı, bol suda yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
- Düz bir servis tabağına 35-40 gram kadar roka yaprağını yayın. Sığır etini zar inceliğinde dilimledikten sonra yarısını servis tabağına alın.
- Kalan roka yapraklarını tabağa dizip, bir kenara ayırdığınız kalan sığır filetoları üzerine kapatın.
- Hazırladığınız sos karışımını üzerine gezdirdiğiniz carpaccio tabağını, ince ince traşlanmış parmesan peyniriyle bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Carpaccio Tabağı tarifinin püf noktası nedir?
Etin donmadan soğuk duruma gelmesi ince ince kesilebilmesi için son derece önemli.Carpaccio hazırlığında kullanacağınız zeytinyağının kalitesi büyük önem taşımaktadır.