Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çardak Kebabı Tarifi

Çardak Kebabı

Çardak Kebabı Tarifi

Çardak Kebabı tarifi: Çardak Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çardak Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çardak Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yufka (8 üçgene bölünmüş)
  • 250 gram dana antrikot (küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet domates (doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı su

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı kızartma yağı

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı su

Çardak Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Tavayı ısıtın. İçerisine doğranmış olan etleri ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Ardından üzerine doğranmış biber ve tereyağını ilave edip sotelemeye başlayın.
  • Tuz, karabiber ve kekiği de ilave edin ve karıştırın.
  • Son olarak domates ve suyunu da ilave edin ve etler yumuşayana dek kısık aeşte pişirin.
  • Üçgen biçiminde kesilmiş yufkanızı tezgahın üzerine alın. Pişmiş olan etli karışımdan 1,5 yemek kaşığı kadar yufkanın geniş kısmına ekleyip sigara böreği sarar gibi sarın. Ucunu suyla yapıştırın.
  • Bir tavanın içine yağı alın ve kızdırın. Hazırladığınız iç harçlı yufkaları kızartın.
  • Bir tavanın içine tereyağı ve salçasyı alıp kızdırın. Üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edip salçayı seyreltin ve bir taşım kızdırıp ocaktan alın.
  • Hazırlamış olduğunuz çardak kebabını tabağın içine alın, üzerine yoğurt ve sos gezdirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025