Çardak Kebabı Tarifi
Çardak Kebabı tarifi: Çardak Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çardak Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çardak Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yufka (8 üçgene bölünmüş)
- 250 gram dana antrikot (küp doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 adet domates (doğranmış)
- 1/2 çay bardağı su
Kızartmak için:
- 1 su bardağı kızartma yağı
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı su
Çardak Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tavayı ısıtın. İçerisine doğranmış olan etleri ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Ardından üzerine doğranmış biber ve tereyağını ilave edip sotelemeye başlayın.
- Tuz, karabiber ve kekiği de ilave edin ve karıştırın.
- Son olarak domates ve suyunu da ilave edin ve etler yumuşayana dek kısık aeşte pişirin.
- Üçgen biçiminde kesilmiş yufkanızı tezgahın üzerine alın. Pişmiş olan etli karışımdan 1,5 yemek kaşığı kadar yufkanın geniş kısmına ekleyip sigara böreği sarar gibi sarın. Ucunu suyla yapıştırın.
- Bir tavanın içine yağı alın ve kızdırın. Hazırladığınız iç harçlı yufkaları kızartın.
- Bir tavanın içine tereyağı ve salçasyı alıp kızdırın. Üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edip salçayı seyreltin ve bir taşım kızdırıp ocaktan alın.
- Hazırlamış olduğunuz çardak kebabını tabağın içine alın, üzerine yoğurt ve sos gezdirip servis edin.