Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cantık Tarifi

Cantık

Cantık Tarifi

Cantık tarifi: Cantık için gerekli malzemeler nelerdir? Cantık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cantık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı su (ılık)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 tatl kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı (silme) tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 5 su bardağı un

Hamuru Toparlamak İçin:

  • 4 yemek kaşığı un

Kıymalı Harcı İçin:

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 6 adet yeşil köy biberi (ince doğranmış)
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 yemek kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kenarları İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı

Cantık tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta maya, toz şeker, ılık su ve sütü karıştırın. Karışımın üzerini kapatıp mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekletin.
  • 5 dakika beklettikten sonra, üzerine yumurta akını, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Ayrı bir geniş kaba unu ortası havuz olacak şekilde açın. Sıvı karışımı üzerine ekleyin ve yoğurun.
  • Homojen bir karışım haline gelen hamurun üzerini streç ile kapatın ve mayalanması için 45 dakika bekleyin.
  • Kıymalı harcın tüm malzemesini bir kapta karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve unlu tezgahta bezeleri  yuvarlayın.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine birbirlerine yapışmayacak uzaklıkta dizin.
  • Elinizi yağlayın ve her bezeyi kenarları yüksek kalacak şekilde parmaklarınızla açın.
  • Kıymalı harcı hamurların ortasına koyun ve dağıtın.
  • Bir fırça yardımıyla yumurta sarısını hamurların kenarlarına sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin.

Cantık tarifi için servis önerisi

Yanında bol köpüklü ayran nefis olur!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025