Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cantık Tarifi

Cantık

Cantık Tarifi

Cantık tarifi: Cantık için gerekli malzemeler nelerdir? Cantık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cantık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı harç için:

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan (robotta iri çekilmiş)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates (robotta iri çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kekik (mutlaka olmalı)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Cantık tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı ve şekeri yoğurma kabına alıp ılık suyu ilave ediyoruz. Mayayı 10 dakika kadar aktifleşmeye bırakıyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Bir saat kadar mayalandırıyoruz.
  • Geçelim iç harç hazırlığına. Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz. Kabaran hamuru 8 bezeye ayırıyoruz.
  • Un yardımıyla ortadan kenarlara doğru hamuru inceltiyoruz. Cantığın kenarları kabarık ve puf olur. Açtığımız hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp iç harçlarını koyup yaydırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 230 derece fırını üst ızgarasında pişiriyoruz. Kaşarlı yapmak isterseniz üzerine kaşar ilave edip kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 12 dakikada bir tepsi pişiyor.

Cantık tarifinin püf noktası nedir?

Kenarlarına tereyağı ya da sıvı yağı sürebilirsiniz. Dilerseniz sürmeyedebilirsiniz, yağ sürmenin amacı kenarlarını yumuşak tutmak için. Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim. Kuşbaşılı kaşarlısı da harika oluyor. Minik minik kıyılmış etlerle de aynı tarifi denemenizi tavsiye ederim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025