Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cannoli Tarifi

Cannoli

Cannoli Tarifi

Cannoli tarifi: Cannoli için gerekli malzemeler nelerdir? Cannoli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cannoli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için;

  • 200 gram un (1 su bardağı)
  • 30 gram pudra şekeri (3 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı tatlı şarap
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 adet yumurta

Peynir dolgusu için;

  • 200 gram ricotta peyniri (veya taze lor)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı

Cannoli tarifi nasıl yapılır?

  • Unu eleyerek bir yoğurma kabına alın, ortasına bir havuz açın.
  • Bütün hamur malzemelerini bu havuzda birleştirip, yoğurmaya başlayın.
  • Oldukça sert bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru streçleyip buzdolabına atın ve en az bir saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan parçalar koparıp, mümkün olduğunca ince ve yuvarlak olacak şekilde açın.
  • Yağı iyice kızdırın.
  • Yuvarlak hamur parçalarını metal çubuklara sarıp, birleşme yerlerini de sıkıca bastırıp, kızgın yağa atın.
  • Rengi altın sarısı olana dek yaklaşık 3 dakika kadar kızartın.
  • Çıkarıp havlu kağıt üzerine alın ve ılımaya bırakın.
  • Başka bir kapta ricotta peyniri, pudra şekerini iyice çırpın ve krema tüpüne doldurun.
  • Hamurlar soğuyunca içerisindeki metal çubukları çıkartın ve peynir kreması ile doldurun.
  • Kremanın çıktığı her iki ucunu da dövülmüş fıstığa batırarak servis tabaklarına alın.

Cannoli tarifi için servis önerisi

Servis öncesi üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025