Cannoli Tarifi
Cannoli tarifi: Cannoli için gerekli malzemeler nelerdir? Cannoli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Cannoli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için;
- 200 gram un (1 su bardağı)
- 30 gram pudra şekeri (3 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı tatlı şarap
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 adet yumurta
Peynir dolgusu için;
- 200 gram ricotta peyniri (veya taze lor)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
Cannoli tarifi nasıl yapılır?
- Unu eleyerek bir yoğurma kabına alın, ortasına bir havuz açın.
- Bütün hamur malzemelerini bu havuzda birleştirip, yoğurmaya başlayın.
- Oldukça sert bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru streçleyip buzdolabına atın ve en az bir saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan parçalar koparıp, mümkün olduğunca ince ve yuvarlak olacak şekilde açın.
- Yağı iyice kızdırın.
- Yuvarlak hamur parçalarını metal çubuklara sarıp, birleşme yerlerini de sıkıca bastırıp, kızgın yağa atın.
- Rengi altın sarısı olana dek yaklaşık 3 dakika kadar kızartın.
- Çıkarıp havlu kağıt üzerine alın ve ılımaya bırakın.
- Başka bir kapta ricotta peyniri, pudra şekerini iyice çırpın ve krema tüpüne doldurun.
- Hamurlar soğuyunca içerisindeki metal çubukları çıkartın ve peynir kreması ile doldurun.
- Kremanın çıktığı her iki ucunu da dövülmüş fıstığa batırarak servis tabaklarına alın.
Cannoli tarifi için servis önerisi
Servis öncesi üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.