Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cannoli Tarifi

Cannoli

Cannoli Tarifi

Cannoli tarifi: Cannoli için gerekli malzemeler nelerdir? Cannoli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cannoli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

İç Dolgusu İçin:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gram margarin
  • 1 paket vanilya

Süsleme İçin:

  • 3-4 yemek kaşığı antep fıstığı tozu

Cannoli tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasenin içine unu eleyip ortasına yuvarlak açıyoruz. Diğer malzemeleri buraya dökerek yavaş yavaş birbirine yediriyoruz. Sert bir hamur olacak.
  • Kasenin ağzını streçleyerek hamuru bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp küçük daireler şeklinde açıyoruz. Metal çubuklara dolayarak birleşme yerlerini güzel bir şekilde bastırıyoruz.
  • Kızgın yağın içinde koyu renk alana kadar pişiriyoruz. Pişen Cannolileri havlu kağıda çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Krema içim süt, un ve nişastayı tencereye alarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve margarini ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Ilınan kremaya pudra şekerini ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Dolapta yarım saatte kıvam alıyor.
  • Metal çubukları çıkarıp Cannolileri kremayla dolduruyoruz. Daha sonra Antep fıstığına batırıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

Cannoli tarifi için servis önerisi

Dilerseniz pudra şekeri serperek de servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025