Cannoli Tarifi
Cannoli tarifi: Cannoli için gerekli malzemeler nelerdir? Cannoli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Cannoli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı vanilin
İç Dolgusu İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 50 gram margarin
- 1 paket vanilya
Süsleme İçin:
- 3-4 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
Cannoli tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasenin içine unu eleyip ortasına yuvarlak açıyoruz. Diğer malzemeleri buraya dökerek yavaş yavaş birbirine yediriyoruz. Sert bir hamur olacak.
- Kasenin ağzını streçleyerek hamuru bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp küçük daireler şeklinde açıyoruz. Metal çubuklara dolayarak birleşme yerlerini güzel bir şekilde bastırıyoruz.
- Kızgın yağın içinde koyu renk alana kadar pişiriyoruz. Pişen Cannolileri havlu kağıda çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Krema içim süt, un ve nişastayı tencereye alarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve margarini ekleyerek karıştırıyoruz.
- Ilınan kremaya pudra şekerini ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Dolapta yarım saatte kıvam alıyor.
- Metal çubukları çıkarıp Cannolileri kremayla dolduruyoruz. Daha sonra Antep fıstığına batırıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Cannoli tarifi için servis önerisi
Dilerseniz pudra şekeri serperek de servis edebilirsiniz.