Çanak Salata Tarifi
Çanak Salata tarifi: Çanak Salata için gerekli malzemeler nelerdir? Çanak Salata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Çanak Salata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 5 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı yoğurt
- 0.5 su bardağı mayonez
Çanak Salata tarifi nasıl yapılır?
- 4 adet patatesi haşlayın, kabuklarını soyun ve robottan çekerek püre haline getirip bir kaba alın.
- Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1 su bardağı kaynar su döküp bir kenarda yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Soğanı ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız zeytinyağında güzelce kavurun, içerisine salçayı ve baharatlarını da ekleyip güzelce kavurun.
- Hazırladığınız salçalı sosu püre haline getirdiğiniz patateslerin üstüne dökün, kabarmış olan bulguru da ekleyin ve güzelce yoğurup, dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- Salatası için; kalan 1 patatesi ve havucu küp küp doğrayın. Üstünü geçecek kadar su ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek haşlayın.
- Sonrasında süzün, haşlanmış bezelyeleri ve küp küp doğradığınız turşuları ekleyin. Yoğurt, mayonez ve ince ince doğranmış dereotunu da ekleyip güzelce karıştırın. Salatanız hazır.
- Hazırlayıp dinlenmesi için dolaba kaldırdığınız patatesli harcı alın ve elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp çanak şekli vererek bir servis tabağına dizin.
- Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra, hazırlamış olduğunuz salatayı içlerine paylaştırın
- Dereotu ile süsleyip servis edin.
Çanak Salata tarifinin püf noktası nedir?
Hazırlama süresini kısaltmak için hazır garnitür de kullanabilirsiniz.