Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çam Keki Tarifi

Çam Keki

Çam Keki Tarifi

Çam Keki tarifi: Çam Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Çam Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çam Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 75 gram toz şeker
  • 25 gram nişasta (bir dolu yemek kaşığı)
  • 125 gram un (bir dolu yemek kaşığı)
  • 100 gram toz fındık

Süslemek için:

  • 200 gram beyaz çikolata
  • 1 tutam toz antep fıstığı
  • 1 tutam ıspanak tozu

Çam Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Yağlı pişirme kağıdından 15 cm 12 adet kareler keselim. Kesilen karenin bir tarafını ortaya doğru keselim.
  • İki ucunu katlayıp huni yapalım ve zımba ile tutturalım. Isıya dayanıklı kaplara koyalım.
  • Kek için yumurta aklarını azar azar şeker ilave ederek kar haline getirene kadar çırpalım. Diğer yandan yumurta sarılarını çırpalım.
  • Un, nişasta ve fındık tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Daha sonra yumurta akını söndürmeden spatula ile birbirine karıştıralım.
  • Hazırlanan huni kalıplara paylaştırıp 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirelim.
  • Kekimiz soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ve fıstık ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Çam Keki tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz tek kullanımlık cupcake kalıplarında da pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025