Çam Keki Tarifi
Çam Keki tarifi: Çam Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Çam Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Çam Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 75 gram toz şeker
- 25 gram nişasta (bir dolu yemek kaşığı)
- 125 gram un (bir dolu yemek kaşığı)
- 100 gram toz fındık
Süslemek için:
- 200 gram beyaz çikolata
- 1 tutam toz antep fıstığı
- 1 tutam ıspanak tozu
Çam Keki tarifi nasıl yapılır?
- Yağlı pişirme kağıdından 15 cm 12 adet kareler keselim. Kesilen karenin bir tarafını ortaya doğru keselim.
- İki ucunu katlayıp huni yapalım ve zımba ile tutturalım. Isıya dayanıklı kaplara koyalım.
- Kek için yumurta aklarını azar azar şeker ilave ederek kar haline getirene kadar çırpalım. Diğer yandan yumurta sarılarını çırpalım.
- Un, nişasta ve fındık tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Daha sonra yumurta akını söndürmeden spatula ile birbirine karıştıralım.
- Hazırlanan huni kalıplara paylaştırıp 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirelim.
- Kekimiz soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ve fıstık ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Çam Keki tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz tek kullanımlık cupcake kalıplarında da pişirebilirsiniz.