Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çam Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

Çam Fıstıklı İrmik Helvası

Çam Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

Çam Fıstıklı İrmik Helvası tarifi: Çam Fıstıklı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Çam Fıstıklı İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çam Fıstıklı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı çam fıstığı

Çam Fıstıklı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tereyağını tavada eritip üzerine irmiği ekliyoruz. Orta ateşte yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
  • 3 dakikanın sonunda ocağın altını kısıp 3 dakika kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Bu arada irmiğin rengi kremken açık kahve rengine dönmüş olacak buradan da rengini kontrol edebiliriz.
  • Toplamda 6 dakikanın sonunda şekeri ekleyip 4 dakikada şeker ile kavuruyoruz.
  • Toplamda 10 dakikalık kavurmanın sonunda ocağı kısık ateşten normale getirip sütü ekleyip bir kez kaynayınca ocağı tekrar kısık ateşe getirip birkaç kez karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
  • Bu aşamada biraz sulu kalacak kapağını kapatıp dinlenmeye alıyoruz. Daha sonra istenilen kalıplarda yada sadece bir kaşık yardımı ile servis yapıyoruz. Ben orta boy bir kase kullandım. Afiyet olsun.

Çam Fıstıklı İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Bu helvanın güzel olması krem olan rengin açık kahveye döndüğünü gördüğümüz anda sütü eklememizden geçiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025