Çalkama Tarifi
Çalkama tarifi: Çalkama için gerekli malzemeler nelerdir? Çalkama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Çalkama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram yeşillik karışımı (ıspanak, maydanoz, yeşil soğan)
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı mısır unu -
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı lor peyniri (isteğe göre)
Çalkama tarifi nasıl yapılır?
- Yeşillikleri iyice yıkayıp incecik kıyın. Üzerine tuzu dökün elinizle hafifçe ovun.
- Bir karıştırma kabında unu ve mısır ununu karıştırın.
- Üzerine yağı ve suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla karıştırın.
- Küçük bir fırın tepsinini yağlayın. Üzerine unlu karışımın yarısını dökün.
- Ardından üzerine kıydığınız yeşillikleri ekleyin. Kalan karışımı da dökerek yeşilliklerin üzerini kapatın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Çalkama tarifinin püf noktası nedir?
Siz tariftekinin yanı sıra ebegümeci, ısırgan, arapsaçı, pazı, iğnelik, gelincik otu da kullanabilirsiniz.