Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çalkama Tarifi

Çalkama

Çalkama Tarifi

Çalkama tarifi: Çalkama için gerekli malzemeler nelerdir? Çalkama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çalkama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram yeşillik karışımı (ıspanak, maydanoz, yeşil soğan)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı mısır unu -
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı lor peyniri (isteğe göre)

Çalkama tarifi nasıl yapılır?

  • Yeşillikleri iyice yıkayıp incecik kıyın. Üzerine tuzu dökün elinizle hafifçe ovun.
  • Bir karıştırma kabında unu ve mısır ununu karıştırın.
  • Üzerine yağı ve suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla karıştırın.
  • Küçük bir fırın tepsinini yağlayın. Üzerine unlu karışımın yarısını dökün.
  • Ardından üzerine kıydığınız yeşillikleri ekleyin. Kalan karışımı da dökerek yeşilliklerin üzerini kapatın.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Çalkama tarifinin püf noktası nedir?

Siz tariftekinin yanı sıra ebegümeci, ısırgan, arapsaçı, pazı, iğnelik, gelincik otu da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025