Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çalkama Tarifi

Çalkama

Çalkama Tarifi

Çalkama tarifi: Çalkama için gerekli malzemeler nelerdir? Çalkama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çalkama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram yeşillik karışımı (ıspanak, maydanoz, yeşil soğan)
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı tam buğday unu (siyez, mor buğday vs. de olur)
  • 1 su bardağı lor peyniri (istediğiniz az yağlı bir peynir de olur)
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (üzeri için)

Çalkama tarifi nasıl yapılır?

  • Yeşillikleri yıkayıp, doğrayıp güzelce kuruluyoruz. Unu yeşilliklerin üzerine döküp nazikçe ovuyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Üzerine lor peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtaları istediğimiz baharatlarla çırpıp bu karışımın üzerine döküyoruz.
  • Büyük boy dikdörtgen borcama yeşillikleri ince bir kat halinde yayıp bardak altıyla hafif bastırarak düzleştiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında önce 10 dakika pişirip üzerine rende kaşarı ekliyoruz. Kaşarlar eriyip pişene kadar (yaklaşık 15 dakika daha) tekrar fırına alıyoruz.
  • Fırını kapatıp, 4-5 dakika daha fırında tutup çıkardıktan sonra dilimliyoruz. (Fırın süresinde kontrollü olun, her fırın farklıdır) Süzme yoğurtla servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Çalkama tarifinin püf noktası nedir?

Siz tariftekinin yanı sıra ebegümeci, ısırgan, arapsaçı, pazı, iğnelik, gelincik otu vs. de kullanabilirsiniz. Ayrıca yeşillikleri ne kadar kurularsanız o kadar az un alır ve daha sağlıklı olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025